„Сами са си виновни!“

Ха, ето едно интересно послание за предполагаемия 2013-ти рожден ден на най-известният еврейски терорист. 118 жени, убити при домашно насилие в Италия за 2012 г и кой е виновен? Разбира се, че сами те! Браво, отче! Страхотна логика!

Този начин на мислене не е нов – често изнасилвачите се оправдават с твърдения, като „тя е така облечена, сама си го просеше“. Тук Пиеро Корси направо заявява: „Те провокират най-ужасните (ни) инстинкти и това завършва с насилие или сексуален тормоз. Може би трябва да се запитат дали именно те не са провокирали това.“ Патетично! И типично. Представител на клира няма как да е запознат с понятието „отговорност“ – та нали всичко става по „божия воля“! Значи действията на убийците са замисъл на „твореца“, който обича всички (явно тази година квотата за всички е била редуцирана със 118 жени).

Това кратко коледно послание има доста трагични аспекти, налични в начина на мислене на много мъже и дори на жени. Най-ужасният е снемането на отговорността. Нима хората са първични зверове, разкъсващи тялото във възбуда при вида на голо рамо или – да не дава Бог! – пищял? Не, не сме. Ние сме разумни същества и като такива би трябвало да носим отговорност за собствените си действия. И мъжете, и жените.

Да се оправдава поведението на насилник чрез жертвата е типично за плиткото мислене на религиозните дейци. В Близкия изток така се опрадават много убийства – той е унищожил коран, значи трябва да умре. Преди 2 седмици по този начин разгневена тълпа нахлу в полицейско управление и уби арестант, обвинен в „гавра с корана“. Ако църквата е на същото първично интелектуално стъпало (макар по-скоро даже да не е виждала такава стълбица), то и в Европа ще имаме прояви на още по-големи зверщини, фанатизъм и терор, оправдани от тази вампирска институция. Весело посрещане на 213 година, уважаеми църковни дейци!

Donate Button with Credit Cards

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s