Сесия

Сесията е това време от годината, когато към традиционно мрънкащите пенсионери се присъединяват и студентите. Учене до 3 през нощта, прочитане на цели учебници в нощта преди изпита, курсови работи и реферати …

Това е, което се вижда. Но това, което не се вижда, е, че сесията е този магичен момент от годината, който в най-голяма степен допринася за себеопознаването и себеразвитието. По време на сесия се откриват толкова много нови и интересни занимания („я, разходките из природата не били чак толкова лоши!“ или „Крайно време е да се запиша на фитнес!“ – особено подходяща реплика след зимната ваканция); стари се преоткриват – кой би предполагал, че на 22 ще е интересно отново да правиш сапунени мехури? Когато трябва да се готвим за изпити, концентрацията и вниманието ни се повишават и, сякаш отново забелязали, че Земята се върти, можем да прекараме сума ти време в съзерцаване на причудливите форми, които облаците образуват.

Сесията е времето, през което можем да свършим и отложената работа – например да изчистим стаята или да измием чиниите. Най-после свободни от учебната програма, преди изпити можем да се видим и със стари познати; а колкото повече, толкова по-добре – ритуалното жертвопринасяне на мозъка на олтара на бар-плота е задължителен ритуал преди изпит.

Когато не ни се налага да ставаме сутрин за лекции, да стоим до късно в университета или просто да се чудим как точно да избегнем тези дейности, мисълта ни е свободна и най-после можем да обмислим и важните неща от живота. Зимната сесия е иделното време да се поровим в jobs.bg и най-накрая да направим нещо с животите си! Или да съберем пари за лятото … или за самите изпити наесен.

Сесията не е толкова черна, колкото изглежда. Просто трябва да се научим да се възползваме от възможностите, които тя предлага.

Donate Button with Credit Cards

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s