Зомбито на благоденствието

Може би неслучайно китайците се проклинат на „да живееш в интересни времена!”. Така като гледам, вече живеем във време на зомби апокалипсис и май няма изгледи броят на зомбитата да се редуцира. Социалната държава „на благоденствието”, както и да я погледнем, си е едно зомби – фалира (т.е умира), но винаги пак е реинкарнирана от политиците. В исторически план примерите за това са изключително много. Като се започне от меркантилистка Франция и се стигне до Испания, която досега е фалирала 13 пъти. Въпреки че двете държави доста са се опарвали от лоша държавна политика, гласоподавателите там продължават да гласуват за социалисти и резултатите отново са налице – зомбито пак е тръгнало да се разпада. Днес стана ясно, че втората по мощност икономика в ЕС е в рецесия. Преди няколко дни Испания, която е сред големите за спасяване (поне с досегашните мерки на ЕЦБ) неофициално изпадна в неплатежоспособност. ЕС започва все повече да ми прилича на потъващия Титаник, разцепен на две – северните държави се опитват да се държат, а южните са се насочили стремоглаво към дъното, благодарение на (анти-)социалните политики на правителствата си. В крайна сметка и двете части потъват.

За щастие, след вече немалко години на икономическа криза, не само про-пазарно настроени икономисти или австрийци виждат, че държавата вреди. Дори обикновеният европеец вече е наясно, че зомбито „социална държава” всъщност унищожава неговите заграбени (от същото зомби) пари. И на обикновения европеец му писна – ново проучване показва, че европейците вече подкрепят орязването на бюджетите, особено жителите на северната част на континента (гърците, както винаги, си плачат за тяхната държавна сиеста и са против орязване на правителствените плащания). Но политиците не искат това. Социалистите във Франция дори обмислят данък върху смартфоните!, уж за да защитят родната култура – колко благородно. Но зад тази „благородност” на политиците се крие истинското лице на зомбито – ненаситен унищожител на благосъстояние, което то само не може да създаде.

В светлината на зомби-фалитите в цялата южна част на Европа, българите си избраха … статуквари и некроманти. Некроманти, които имат повече от век опит в контролиране на „социалната държава” и реинкарниране на същата, когато тя фалира. Но, като конктрапункт на тази политическа реинкарнация, тези некроманти са отговорни за еднопосочното изпращане на не незначителна част от собственото си население в гроба. Кажи-речи заменка (в каквито те също са много опитни) – убийства на хора за възкресяване на социалната държава, която пък прави живите по-бедни. Е, честито да ни, е, другари и другарки!

Ако трябва да си припомним графиката:

 Image

хората са усетили, че са попаднали в най-голямата група; т.е. дори на средностистическия европеец му писна да го правят на балък, уж за негово добро. Социалната държава е пътят към фалита. И е особено тъпо, когато ни фалира някой друг. Дори и да следваме логиката „За мъртвите или добро, или нищо”, зомбитата, като немъртви, трябва да се поставят на мястото им – в гроба. Политическите некроманти също трябва да бъдат наказани. Те са от „лошите” не само във фентазитата, а и в реалния живот. Иначе и некромантите, и зомбитата ще продължават да стават и да вилнеят.

Donate Button with Credit Cards

Вашият коментар