За Totrants

Totrants  е блог за икономиката и как тя вижда заобикалящия ни свят. А тя, макар и целенасочено дискредитирана, определено има какво да каже. Например, че е тъпо да не се познават нейни основни принципи, за което да се обвинява тя. За жалост, като контрапункт на ерудирания ни министър председател, тя не отпушва уши. Но авторът на блога вярва, че все пак е хубаво да има алтернативна на мейнстрийм хейта, който се сипе върху икономиката, гледна точка.

А авторът на блога – Даниел Василев – е студент по мениджмънт в четвърти курс. Той се интересува и от други скучни неща, освен икономика – египтология, зоология (макар въпроси от типа: „Зоолога, какво е Bradypus variegatus, но без гуугъл?“ да са глупави и неразрешими), аматьорска фотография със сапунерка (защото е твърде модерно да се снима с по-скоро „полу“, отколкото „професионален“ Nikon), street art, steampunk, (особено класически) китари, котки и дъбове. За последното признавам, че е наистина странен и отскорошен интерес.

Четенето е култ. Фентъзито – също. Идолопоклонник, донякъде фетишизирал, съм автори като Тери Пратчет, Толкин, Роулинг, Артър Конан Дойл, Уайлд, Булгаков, Ильф и Петров, Оруел, Хъксли … в по-малка степен Зелазни, Джералд Даръл, Агата Кристи. Какво чета, чел съм и планирам да чета, както и оценки към вече прочетеното, могат да се видят в goodreads.com и shelfari.com, особено ако търсещият си поиграе да намери Usermaatra Setepenra. Трябва да се има предвид, че нерядко ме мързи да си обновявам книгите, особено тези, които съм чел отдавна и за които не съм се сетил. Но усилено се старая да коригирам това!

Не пуша, но обичам лули. Значително по-естетични от всички други видове начини на тровене, лулите са  и адски подходящи за всякакъв род фентъзи истории … а това щеше да е особено оригинално ако Толкин (заклет пушач на лули!) не се беше сетил да го използва преди около 60 години. Поддържам забраната за пушене на обществени места, но съм против „фашизма“ – хората са свободни да избират дали да се тровят, но нека го правят сами. Нека не се забравя, че индивидите вземат по-добри решения за себе си от държавата; факт, който тя категорично отказва да признае.

Както вече описах, харесвам китари, дори свиря на тях. Така и не ми допадна идеята за група – използвам музиката за „лична консумация“. В зависимост от степента на електрификация, въпросното потребление нерядко прераства и във входово и съседите ми, искат или не, слушат понякога и хубава музика.

Далеч не се кефя на „зеления фанатизъм“ и другите форми брандирани като „еко-“ глупости. Не вярвам в „живата вода“, в края на Земята или в Greenpeace – организация с идеална цел; каква по-идеална цел от правенето на пари! Но е наистина хубаво да се съдят дървета и да има гори – ефектът им е ясен, особено в горещините! Тъй като на нашата си Земя не разполагаме с мъдро крушово дърво или ентско, считам, че дъбовете са най-достойния субститут на изброените.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Личният блог на Даниел Василев

%d bloggers like this: